Om os

Demokrati Fitness er udviklet, fordi vi savnede et træningsrum, hvor vi kunne mødes og tale om demokrati – træne vores demokratimuskler. Demokrati er ikke noget vi må tage for givet. Det falder ikke bare sådan ned i skødet på os. Hvis vi skal have et stærkt demokrati skal vi udvikle det løbende og styrke deltagelsen i demokratiet.

Takket være Foreningen Demokratiscenen testede vi konceptet første gang på Folkemødet i 2017 med god respons. Siden har den tyske Bosh Foundation, Tuborg Fondet og senest Nordea Fonden støttet konceptets videre udvikling. Det har betydet, at vi løbende har kunnet afholde træninger og camps, hvor vi uddanner nye trænere – flest i Danmark men også i Sverige og De Baltiske Lande, hvor særligt Almedalsvekan og det estiske folkemøde har været meget aktive i at lave træninger og udbrede konceptet.

Ideen om de 10 vigtige demokratimuskler og træningsporgrammerne til at styrke dem hver især er i alt delt med folk fra mere end 12 lande.

I dag er Demokrati Fitness forankret hos foreningen Demokrati Garage, der driver hjemmesiden her og fungerer som fundraiser og sekretariat.

Men vi kunne ikke have gjort det uden de flere end 200 trænere samt partnere og fonde, der hele tiden er med til at udvikle konceptet og bringe det ind i nye rum.

Der er altid plads til flere på holdet – så hold dig ikke tilbage!

Fakta om Demokrati Fitness
  • Udviklet i 2017
  • 200+ Demokrati Fitness Trænere
  • 6.000+ har prøvet Demokrati Fitness
  • 16 danske partnere i hele landet

“Det er et træningslokale – bare om demokrati”

Hør Mira fortælle om Demokrati Fitness

Hvad er Demokrati Fitness?

Bliv bedre til uenighed, lyt mere aktivt eller opdag at du er mere modig end du tror.

Demokrati Fitness er et redskab til at sætte fokus på hverdagsdemokratiets vigtige evner.

Gennem 30 minutters træningsprogrammer dedikeret til 10 forskellige demokratimuskler, bliver deltagerne mindet om, at de selv er demokratiets vigtigste ingrediens.

For uden vores mod, empati, nysgerrighed, forskellige holdninger og aktive handlinger ville der ikke være nogen demokratisk udvikling af vores samfund. Men det kræver samtidig øvelse at lytte aktivt, bruge sin stemme, udforske uenigheden, mobilisere hinanden og finde frem til gode kompromiserne i en hurtig hverdag.

Demokrati Fitness er pusterummet, hvor vi bliver mindet om at demokrati ikke er noget farligt eller fjernt. Demokrati er os alle sammen og noget vi øver os på – hver dag, hele livet. Samtidig er Demokrati Fitness et ’prusterum’, hvor vi udfordrer os selv til at blive bedre demokrater.

Og så er det samtidig grineren!

Demokrati Fitness er pusterummet, hvor vi bliver mindet om at demokrati ikke er noget farligt eller fjernt. Demokrati er os alle sammen og noget vi øver os på – hver dag, hele livet.

SEKRETARIAT

Kathrine Krone Laurent

Programleder

Mie Hein Jørgensen

Engagementskoordinator

Stine Ejersted

Studentermedhjælper, SoMe og træner

Louise Steenholt Winstrøm

Daglig Leder i Demokrati Garage

STIFTERE

Zakia Elvang

Projektejer og demokratirådgiver

Kathrine Krone Laurent

Journalist og demokratihusleder

Trine Demant

Antropolog og demokratifacilitator

SAMARBEJDSPARTNERE

Arbejder du allerede med demokrati, og tænker du at Demokrati Fitness er et godt værktøj til at få flere til at deltage? Så kan du blive vores nye partner. Kontakt os for at høre mere og eventuelt aftale et møde om mulighederne for samarbejde.

deltag@demokratifitness.dk

Med støtte fra: